Toiseen kouluun? Toiseen kulttuuriin?

Steinerkoulujen opetussuunnitelma on hyvin yhtenäinen maailmanlaajuisesti. Tämä helpottaa oppilasvaihtoa - esim. 11.luokan sisällöt ovat pääsääntöisesti samat missäpäin maailmaa tahansa - joten takaisin tullessa ei ole välttämättä kovinkaan paljon kiinni kirittävää.

Steinerkouluilla ei ole olemassa yhteistä opiskelijavaihto-ohjelmaa. Vaihtoja kuitenkin tehdään. Silloin vanhempien ja koulujen aktiivisuus on olennaista. Joidenkin kaupallisten vaihto-ohjelmien kautta on mahdollista päästä myös steinerkouluun opiskelijaksi. Tästä pitää kysyä erikseen vaihto-ohjelman järjestäjältä.

Suuri kuluerä vaihdossa on koulumaksu - valtiot eivät tue muualta tulleita vaihto-opiskelijoita, joten perheen on kustannettava koulumaksut usein kokonaan itse.

IKONIT_pupu_vasen.png

Kysyvä ei tieltä eksy...