Muut koulut

Hoitopedagogiset koulut

Hoitopedagogiikka on erityistä tukea ja huolenpitoa tarvitseville lapsille tarkoitettua opetusta ja hoitoa. Hoitopedagogiikasta hyötyvät kehitysvammaiset ja eri syistä psyykkistä ja sosiaalistaa tukea tarvitsevat lapset ja nuoret.

Steinerpedagogisissa erityiskouluissa noudatetaan hoitopedagogiikkaan sovellettuna steinerkoulun opetussuunnitelmaa. Luokilla on kahdeksan oppilasta.

Tärkeä työväline hoitopedagogiikassa on oppilaan ja opettajan välinen vuorovaikutus.

Oppilaat saavat hoitopedagogisissa kouluissa steinerpedagogisen opetuksen lisäksi mm. puheopetusta, hoitoeurytmiaa, rytmistä hierontaa, musiikkiterapiaa sekä kylpyjä ja käärehoitoja. Näiden tavoitteet ja tarpeet määrittelee lääkäri, joka on perehtynyt antroposofiseen lääketieteeseen.

>> Hoitopedagogiset steinerkoulut

>> Hoitopedagogiikka

Camphill-liikkeen perustaja, tri Karl König, kirjoitti seuraavat sanat kuvaamaan sekä hoitopedagogiikkaa että parantavaa ihmisten välistä kohtaamista:

"Vain ihmisen antama apu toiselle ihmiselle, kahden minuuden kohtaaminen, toisen yksilöllisyyden kokeminen, kysymättä hänen uskontoaan, maailmankatsomustaan tai poliittista kantaansa, yksinkertaisesti: kahden henkilön katsominen toisiaan silmästä silmään, luo hoitopedagogian, sellaisen parantavan kasvatuksen, joka voi estää ihmisen sisintä olemusta uhkaavan tuhon".

(Lainaus Sylvia-kodin internet-sivuilta)

Aikuiskoulutus

Taideopetus

Oppilaitos tarjoaa taideopetusta musiikissa, kuvataiteessa, eurytmiassa, tanssissa ja liikuntaharrastuksessa. Opetusta ja opiskelua on tarjolla kaiken ikäisille. Opetus ja ryhmät järjestetään Tampereen Rudolf Steiner -koulun tiloissa.

IKONIT_ilves_vasen.png