Julkaisuluvat

Steinerkasvatuksen liitto julkaisee steinerpedagogiikkaan liittyvää aineistoa säännöllisesti lehdessään Steinerkasvatus sekä verkkosivuillaan steinerkasvatus.fi sekä satunnaisesti muissa kirjoissa ja medioissa.

Steinerkasvatuksen liiton jäsenet (koulut ja päiväkodit) julkaisevat kuvia omilla verkkosivuillaan ja omissa julkaisuissaan.

Pääasiassa julkaistava materiaali koostuu koulujen ja päiväkotien arjen ja juhlien tilannekuvista sekä oppilastöistä.

Kuvien julkaisun yhteydessä ei mainita oppilaiden nimiä (Steinerkasvatuksen liiton sivuilla eikä lehdessä). Mahdolliset kuvatekstit kirjoitetaan tyyliin: ” XX steinerkoulun 3.luokan oppilaita retkellä.”

Lyhäri steinerist' (Lyhäri 13) projektissa julkaistaan liiton verkkosivuilla ja YouTube-kanavalla oppilaiden tekemiä videoita. Myös muita oppilaiden tekemiä mediatöitä voidaan julkaista.

Sivuilla julkaistavien oppilastöiden vaatimuksena on se, että ne on toteutettu koulussa tai työt on annettu oppilaiden tehtäväksi. Toisena vaatimuksena on, että tekijöillä on oikeudet työssä käytettävään kaikkeen materiaaliin mm. musiikkiin ja että vidoissa on kuvattavilta olemassa kuvauslupa. Oppilastöiden / oppilaiden kuvien julkaisusta ei tarjota rahallista korvausta.

Lapsen kuvan julkaisu internetissä vaatii aina alaikäisen lapsen huoltajalta luvan samoin oppilaan töiden julkaisu.

Oheisella lomakkeella voitte antaa luvan lapsenne kuvan ja töiden julkaisuun Steinerpedagogiikkaan liittyvillä verkkosivuilla; koulujen mediasivut, koulun omat kotisivut ja www.steinerkasvatus.fi - alaiset sivut sekä steinerpedagogiikkaa esittelevissä painotuotteissa.

Lisätietoja julkaisu- ja kuvausluvasta sekä muusta kuvamateriaalin käytöstä antaa Steinerkasvatuksen liiton tiedottaja Pia Pale pia.pale@steinerkasvatus.fi (044 358 8826). Voitte tiedustella asiaa myös lapsenne omalta opettajalta.

Lataa tästä:

Julkaisu- ja kuvauslupa  (pdf)

Julkaisu- ja kuvauslupa  (rtf)

Palauta täytetty lomake kouluusi / päiväkotiisi.