Mikä ihmeen jaksoaine???

Steinerkoululaisen lukujärjestyksessä lukee joka aamun kohdalla jaksoaine. Mikä ihme se oikein on?

Jakso-aineena opetetaan matematiikkaa, äidinkieltä, historiaa, maantietoa, muotopiirustusta, geometriaa, biologiaa, kemiaa, fysiikkaa...

Yksi jakso kestää 3-6 viikkoa. Luokalla on tiedossa vuoden jaksojärjestys. Samaa ainetta voi olla vuodessa yksi tai useampi jakso vuodessa.

Jaksotunti kestää yleensä aamun kaksoistunnin. Jaksotunti on rytmitetty siten, että oppilas jaksaa hyvin koko pitkän rupeaman.

Aamunavauksessa oppilaat heräävät ja aktivoituvat. Jaksotunnilla puhutellaan oppilaan eri puolia: kuuntelun ja puhumisen, tekemisen ja olemisen vaihdellessa.

Aamukättely ja kuulumiset

Aamukättelyt kuuluvat jaksoaine-tuntiin.

Opettaja kättelee jokaisen oppilaan aamutunnin alussa - ja koulupäivän päätteeksi.

Jokainen lapsi tulee kohdatuksi.

Aamuisin on aikaa käydä läpi tärkeimmät kuulumiset, ennen kuin käydään käsiksi päivän toimiin.